Το Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτης ΑΣΡ σε συνεργασία με
το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) διοργάνωσαν
Σεμινάριο εκπαίδευσης “Γευσιγνώστη Ελαιολάδου”
40 ωρών, 70 δειγμάτων και οκτώ εισηγητών
(ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ)
Ορισμός του “Γευσιγνώστη Ελαιολάδου”
Γευσιγνώστης Ελαιολάδου είναι το άτομο που διαθέτει ολιστική γνώση για το ελαιόλαδο, την σύστασή, το γευστικό του προφίλ και την χρήση του. Επιπλέον έχει την απαραίτητη γνώση και ικανότητα να αναγνωρίζει, να περιγράφει και να επικοινωνεί, τις θετικές και αρνητικές ιδιότητες του ελαιολάδου, τους παράγοντες που επηρεάζουν το ποιοτικό προφίλ, τα κριτήρια ποιοτικής του κατάταξης, τα στάδια παραγωγής του, την ισχύουσα νομοθεσία. Επιπλέον είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται τα οφέλη από την χρήση του ελαιολάδου, την σύνδεσή του με την γαστρονομία και τον τουρισμό και τις ιδιαιτερότητες συνδυασμού του με διαφορετικά συστατικά της παραδοσιακής μας διατροφής μας.
Για πρώτη φορά δόθηκε η δυνατότητα για αξιόπιστη εκπαίδευση με τρεις διαφορετικές επιλογές συμμετοχής, για μεγαλύτερη ευελιξία στην κάλυψη αναγκών των ενδιαφερομένων, με το κύρος και την αναγνωσιμότητα του διαπιστευμένου οργανοληπτικού εργαστηρίου μας.
Επιλογή Ε1. Με φυσική παρουσία στις εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου μας
Επιλογή Ε2. Από απόσταση μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, ταυτόχρονα με τους συμμετέχοντες δια ζώσης και με ατομικά δείγματα που θα σας αποσταλούν
Επιλογή Ε3. Από απόσταση σε χρόνο που θα επιλέξει ο ενδιαφερόμενος. Θα αποσταλούν ατομικά δείγματα καθώς και όλο το σεμινάριο (βιντεοσκοπημένο υλικό από τις παρουσιάσεις αλλά και τους ομιλητές για όλες τις ενότητες σε μορφή συνδέσμων).
Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε τον Μάιου 2023
Συνολικά οκτώ εισηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν συμβάλει για την επιτυχημένη διεξαγωγή του σεμιναρίου μας και στην απόκτηση γνώσης και εμπειριών από τους συμμετέχοντες (Καθηγητές του ΕΛΜΕΠΑ, έμπειροι επαγγελματίες αλλά και καταξιωμένοι εμπειρογνώμονες ανά θεματική ενότητα).