30 years of experience in olive oil quality & evaluation
Always by your side for the olive oil quality
Previous slide
Next slide
Welcome to the Sensory Evaluation Laboratory of Crete ACR
Our laboratory with modern facilities, experienced team of tasters, certification according to ISO17025 by E.SY.D./nr.1117 and recognition by the International Olive Counsil, continuously supports the olive oil sector with a plethora of activities and services. Read More
Quality & Olive Oil Organoleptic Evaluation
The sensory (or organoleptic) evaluation of olive oil, is an official and worldwide recognised method for detect, measure and describe the positive and negative characteristics of virgin olive oils by using the human senses and classifies the sample in one of the following categories, according to the existing legislation:
> Extra Virgin Olive Oil (EVOO)
> Virgin Olive Oil (VOO)
> “Lampante Oil (non-consumable)”
Cretan olive oil Competition (CretanOOC)
Since 2015, the Region of Crete in cooperation with our lab is organizing the Cretan olive oil competition by applying Marios Solinas rules.
Comments for our laboratory and our activities
Η καθοδήγηση σας, ο επαγγελματισμός σας και η άμεση απόκριση σας σε θέματα που αφορούσαν την πρώτη μου συμμετοχή σε διαγωνισμό ελαιολάδου, είναι υποδειγματική κι αξιέπαινη.
ΦΕΒ 2019 - Ν.Φ.
Σας ευχαριστούμε θερμά για την συνεργασία, την καλοσύνη και την πολύτιμη βοήθειά σας μέσω των εξαιρετικών γνώσεών σας στον τομέα του ελαιολάδου
ΜΑΡ 2020 - Τ.G.
Θα ήθελα να σας συγχαρώ για το εξαιρετικό σεμινάριο που παρακολουθήσαμε σήμερα
V.K.
Ευχάριστο κλίμα, με έμφαση στις λεπτομέρειες
Α.Α.
Πολύ ενθαρρυντικό, τροφή για σκέψη, συζήτηση και ομαδική δράση, Σας ευχαριστώ πολύ
Σ.Β .
Το πιο ενδιαφέρον σεμινάριο που έχω παρακολουθήσει για το ελαιόλαδο, πολυδιάστατη εμπειρία!
Σας ευχαριστώ
ΣΕΠ 2020 - Μ.ΑCEO
Το πιο ενδιαφέρον σεμινάριο που έχω παρακολουθήσει για το ελαιόλαδο, πολυδιάστατη εμπειρία!
Σας ευχαριστώ
Μ.ΑCEO
Let’s stay in touch. Subscribe to our newsletter!
To be always informed about our news or our new seminars, subscribe to our newslleter by entering your email address below.