Με πολύ ενδιαφέρον αλλά και συμμετοχές ολοκληρώθηκε το σεμινάριό μας «Το Ελαιόλαδο στην επαγγελματική κουζίνα, εξοικείωση με την Οργανοληπτική Αξιολόγηση», το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2018.
Οι καταξιωμένοι ομιλητές μας, ανέλυσαν τα παρακάτω θέματα:
- Κατηγορίες ελαιολάδου και σωστή επιλογή ανάλογα με τη χρήση
- Χρήση ελαιολάδου στην επαγγελματική κουζίνα (ιδιαιτερότητες και οφέλη)
- Ελαιόλαδο και βασικές διαφορές του με τα υπόλοιπα έλαια στο μαγείρεμα και τηγάνισμα
- Τηγάνισμα σε Ελαιόλαδο, μέτρηση οξείδωσης ελαιολάδου
- Κοστολόγηση χρήσης διαφορετικών ελαίων στο τηγάνισμα
- Επίδραση ελαιολάδου στη γεύση και τη βιολογική αξία του φαγητού
- Κριτήρια επιλογής ελαιολάδου
- Το ελαιόλαδο στο τραπέζι του εστιατορίου, νέα νομοθεσία
- Εξοικείωση με την οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελαιολάδο
- Νομοθεσία, Μεθοδολογία, Κατηγορίες, θετικές – αρνητικές ιδιότητες
- Δοκιμές πρότυπων δειγμάτων, δοκιμές διαφορετικών ποικιλιών αλλά και προϊόντων της αγοράς