Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο για τις «Οργανοληπτικές ιδιότητες του ελαιόλαδου με ελληνικές και ξένες ποικιλίες», και «εισαγωγή στην ιδιότητα “ΑΡΜΟΝΙΑ”»

Ένα μοναδικό στο είδος του σεμινάριο που καλύπτει τις οργανοληπτικές ιδιότητες του ελαιόλαδου με ελληνικές και ξένες ποικιλίες, καθώς και την ιδιότητα ΑΡΜΟΝΙΑ με 34 δείγματα συνολικά. Συμμετέχουν συνολικά έξι καταξιωμένοι εισηγητές ανά ενότητα αλλά και επαγγελματίες της εστίασης για να μας μεταφέρουν την δική τους εμπειρία για τα οφέλη από την χρήση ελαιόλαδου στην εστίαση.

Περιληπτική περιγραφή

  • Πως αξιολογείται ποιοτικά ένα ελαιόλαδο?

  • Ποιες είναι οι οργανοληπτικές του ιδιότητες και ποιοι παράγοντες τις επηρεάζουν ?

  • Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει το ποιοτικό ελαιόλαδο και πως μπορώ να προστατεύσω το οργανοληπτικό του προφίλ?

  • Ποιες είναι οι βασικές διαφορές στα οργανοληπτικά προφίλ μεταξύ ελληνικών αλλά και ξένων ποικιλιών

  • Πως μπορώ να έχω τα μέγιστα οφέλη από την χρήση και προβολή του ελαιόλαδου στην εστίαση?

  • Τι είναι η παράμετρος ΑΡΜΟΝΙΑ, πως επηρεάζεται και πως αξιολογείται?

Τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα θα απαντηθούν σε αυτό το τριήμερο υβριδικό σεμινάριο μας

Το σεμινάριο αποτελείται από δύο ενότητες και υπάρχει δυνατότητα ευέλικτης συμμετοχής είτε και στις δύο είτε σε μια από αυτές.

Ενότητα Ε1 – Δύο ημερών και είκοσι δειγμάτων με δυνατότητα παρακολούθησης είτε με φυσική παρουσία (Ε1-Φ), είτε από απόσταση σε πραγματικό χρόνο (Ε1-R) με αποστολή ατομικών δειγμάτων, είτε από απόσταση μέσω βιντεοσκοπημένου υλικού και ατομικών δειγμάτων (Ε1-AT), που θα καλύψει την ενότητα «Οργανοληπτικές ιδιότητες ελαιόλαδου με ελληνικές και ξένες ποικιλίες και τα οφέλη από την χρήση ελαιόλαδου στην εστίαση » με πέντε καταξιωμένους εκπαιδευτές.

Ενότητα Ε2 – Μιας ημέρας αποκλειστικά με φυσική παρουσία (E2-Φ) που θα καλύψει την ιδιότητα της ΑΡΜΟΝΙΑΣ, με εκπαιδευτή τον κ. Dieter Oberg που είναι και ο εμπνευστής της. Η συγκεκριμένη ενότητα θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά με μετάφραση στα ελληνικά και υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής μόνο σε αυτήν. Θεμιτό είναι να υπάρχει βασική γνώση των οργανοληπτικών ιδιοτήτων για την καλύτερη κατανόηση της ενότητας.

Για συμμετοχή και στις δύο ενότητες παρέχεται σχετική έκπτωση

Απευθύνεται σε επαγγελματίες του κλάδου του ελαιόλαδου, της εστίασης αλλά και όλους όσους και όσες επιθυμούν να αποκτήσουν την σχετική γνώση.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει δοκιμές 34 πρότυπων δειγμάτων ελληνικών και ξένων ποικιλιών, έχει συνολική διάρκεια 21 ώρες και θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Οργανοληπτικού Εργαστηρίου Κρήτης ΑΣΡ (διαπιστευμένο από το ΕΣΥΔ και αναγνωρισμένο από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας για οργανοληπτικές αξιολογήσεις ελαιόλαδου και έκδοση σχετικών πιστοποιητικών, και επιπλέον πιστοποιημένο κατά EN ISO 9001-2015 από την TUV/AUSTRIA-HELLAS για την ανάπτυξη & διοργάνωση εκπαιδευτικών ημερίδων και σεμιναρίων).

Ημερομηνίες διεξαγωγής

1η Ενότητα: Σάββατο 24 Φεβρουαρίου και Κυριακή 25 Φεβρουαρίου (10:00-17:00)

2η Ενότητα: Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 (10:00-17:00)

 

organoliptiko ergastirio kritis
organoliptiko ergastirio kritis
Facebook
Twitter
Email